MBO Bonaire leidt jongeren op tot professionals die direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. Bij u, in de praktijk!

Om te verzekeren dat onze studenten na het behalen van hun diploma vakvolwassen zijn en direct ingezet kunnen worden, is het belangrijk dat het bedrijfsleven een actieve rol speelt tijdens de opleiding. Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan excursies, lessen bij u op het bedrijf, stages of in de vorm van een leerbedrijf op school.

Excursies

Tijdens excursies nemen we een kijkje bij bedrijven binnen, groot of klein. Studenten krijgen hiermee de kans de markt, en in het bijzonder úw bedrijf, beter te leren kennen. Ze zien het bedrijfsleven in de praktijk en ontdekken wat goed bij hen past.

Stages/Beroepspraktijkvorming

Voor elke studierichting die we aanbieden zijn we op zoek naar stagebedrijven. Dit zijn bedrijven en organisaties waar studenten een periode van 10 tot maximaal 20 weken, 2-4 dagen in de week stage lopen (dit varieert per opleiding) . Studenten worden hierbij begeleid door hun docenten van het MBO en een leermeester van uw bedrijf.

Leerbedrijf

Voor onze Beroeps Begeleidende Leerweg trajecten (BBL opleidingen) zijn we op zoek naar leerbedrijven. Dit zijn bedrijven die studenten op de werkvloer opleiden. De student is in dienst bij het leerbedrijf en gaat daarnaast 1 dag of 2 avonden naar het MBO om de theorie achter de praktijk te leren.

Erkenning ROA

Wilt u een stagebedrijf of leerbedrijf zijn? Dan is het belangrijk dat u een erkenning aanvraagt bij ROA. Op de website van ROA kunt u lezen wat hiervoor nodig is.

Wij geloven sterk in de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en juichen ieder eigen initiatief toe. Heeft u ideeën of suggesties? Of wilt u een vrijblijvend gesprek over bovenstaande mogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat of rechtstreeks met de Unit Directeur Liset de Keijzer via liset.de.Keijzer@sgbonaire.com