Toerisme

Leisure & Hospitality Host

Als Leisure & Hospitality Host werk je binnen de toeristische sector. Denk bijvoorbeeld aan verblijfsrecreatie (hotel, resort) of dagrecreatie (animatieprogramma, sport of excursies). Je bedenkt, organiseert, begeleidt en voert tal van recreatieve activiteiten uit. Je leert de front office bemannen, gasten ontvangen en boekingen afhandelen. Ook behoren de verkoop en verhuur van diensten en producten (zoals bijvoorbeeld een duikuitrusting) tot jouw takenpakket.

Een afwisselende baan waarin je met verschillende soorten mensen om moet kunnen gaan. Ben jij een entertainer, gastvrij, flexibel, actief en goed in talen? Dan is een baan in de toerisme iets voor jou!

Leren in de praktijk

Bij het MBO Bonaire leer je op school én in de praktijk. Zo ga je bijvoorbeeld op oriënterende stage en/of blokstage. Tijdens een stage doe je werkervaring op bij erkende leerbedrijven. Ook ontdek je wat voor werkomgeving goed bij jou past. Gedurende jouw stage word je begeleid door een docent. 

Gewenste vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
  • mavo-diploma
  • overgangsbewijs naar havo/vwo leerjaar 4
  • mbo-diploma (niveau 2)

Duur

  • 3 jaar

Leerweg

  • BOL

Aanmelden

Meld je direct aan via het aanmeldformulier of vraag een intakegesprek aan door een mail te sturen naar Ricela.Hart@sgbonaire.com

“Ik geniet er van dat ik elke dag mensen mag helpen om de mooiste plekjes van Bonaire te ontdekken!” – Yadaira Gonzalez, oud-student, hostess bij Tourism Corporation Bonaire

Registration for : Leisure & Hospitality Host

Intakegesprek aanvragen

Deel deze opleiding