Inschrijfprocedure

Aanmeldprocedure

 

Studeren op MBO Bonaire

Een plek om aan je toekomst te werken. De basis leggen voor een mooie carrière. Dat doe je bij MBO Bonaire!

Meld je aan voor 1 mei!

Wil jij je aanmelden voor een opleiding van MBO Bonaire, zodat je in september kunt starten met studeren? Dan moet jij je uiterlijk voor 1 mei 2020 hebben aangemeld bij ons. Als jij je niet op tijd hebt aangemeld, dan kan het zijn dat we onvoldoende aanmeldingen hebben en de opleiding niet start.

Het belang van het intake gesprek

Zorg dat jij je op tijd hebt aangemeld, na aanmelden volgt namelijk het intakegesprek. Daaruit volgt een studiekeuze advies. Het intake gesprek wordt gehouden door een docent van de opleiding. Hij of zij gaat dan samen met jou kijken of de gekozen opleiding echt bij jou past. Je krijgt vragen als; ‘Waarom heb je voor deze opleiding aangemeld?’, ‘Wat zijn je interesses?’ en ‘Wat is jouw achtergrond?. Om goed voorbereid te zijn is er het intake formulier dat je vooraf helemaal ingevuld moet terugsturen. Mocht de opleiding toch niet bij je passen, dan kun je nog van opleiding switchen. Het studiekeuze-advies is niet bindend, maar wel een verplicht onderdeel van de inschrijving.

Wanneer mag ik starten met een mbo opleiding?

Je mag starten met een mbo opleiding als:

  • Jouw aanmelding uiterlijk op 1 mei binnen is;
  • Je in het bezit bent van het juiste diploma;
    • voor niveau 2 minimaal vmbo BB;
    • voor een niveau 3 of 4 opleiding mavo/vmbo-diploma (KB) of een overgangsbewijs van havo / vwo 3 naar havo / vwo 4.
  • Je hebt deelgenomen aan het intakegesprek.

Aanmelden

Wil je aankomend jaar studeren? Starten met werken aan je toekomst? Aan een mooie carrière? Klik dan op het aanmeldformulier en vul het in!