Volwassenenonderwijs op MBO Bonaire

Een leven lang leren, wie wil dat nou niet? MBO Bonaire biedt verschillende opleidingen aan die dit mogelijk maken! In een BBL-traject combineer je werken met studeren. Je hebt een baan bij een erkend leerbedrijf waar je in de praktijk het vak leert. 1 dag of 2 avonden per week kom je naar school om de theorie van het vak te leren. Na afronding van het traject ontvang je een erkend MBO-diploma die jouw kansen in het werkveld vergroten. 

Samenwerking bedrijfsleven
De BBL-opleidingen worden in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven opgezet. Theorie en praktijk worden op elkaar afgestemd zodat de opleidingen goed aansluiten op het werkveld. Waar studies vaak worden ontwikkeld vanuit de behoefte van studenten, wordt hier juist goed gekeken naar de behoefte vanuit het werkveld. Waarvan is tekort op het eiland en wordt expertise voor ingevlogen? Precies daar ontwikkelingen wij graag BBL-trajecten. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van Bonaire en de kansen op het eiland. 

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

MBO Bonaire is een kleine school die door studenten wordt omschreven als ‘persoonlijk’. Docenten nemen de tijd voor een-op-een begeleiding en helpen je waar nodig. De instructietaal is Nederlands, net als de kwaliteit van het onderwijs. 

Basiskwaliteit

MBO Bonaire heeft het kenmerk ‘basiskwaliteit’. Hiermee voldoen wij aan alle kwaliteitseisen van de Inspectie van het Onderwijs. Dit wil zeggen dat wij hetzelfde niveau aanbieden als MBO scholen in Nederland. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het leerstofaanbod, het didactisch handelen van leraren, het schoolklimaat en studentenzorg.

Begeleiding

Studentenzorg staat bij ons hoog in het vaandel. Wij weten dat iedere student uniek is en andere begeleiding nodig heeft. Tijdens jouw studie staan er daarom verschillende mensen voor je klaar om jou te helpen. Een studieloopbaanbegeleider begeleidt jou gedurende je opleiding en is jouw eerste aanspreekpunt op MBO Bonaire. Zijn er zaken waardoor je niet goed verder kunt met je studie? Dan kun je dit bespreken met de zorgcoördinator. Naast deze personen én de vakdocenten, biedt de unit-directeur Liset de Keijzer ook altijd een luisterend oor. Dat is het voordeel van persoonlijk onderwijs. 

KREA BO FUTURO

Vragen?
Start de chat