Supportteam

MBO Bonaire heeft een supportteam. Het supportteam bestaat uit mensen die je kunnen helpen bij het maken van een planning of balans vinden tussen werk-school-vrije tijd. Ook kun je bij het supportteam terecht voor informatie over vervolgopleidingen, extra hulp bij een vak of voor toestemming voor vrije dagen om naar een bruiloft van familie te gaan.

Je komt bij het supportteam na een gesprek met jouw studieloopbaanbegeleider (SLB-er). Als het nodig is meldt de SLB-er jou aan bij het supportteam en iemand van het supportteam zal contact met je opnemen om een afspraak met je te maken. Maak dus altijd eerst een afspraak met jouw SLB-er!

Het supportteam bestaat uit:

Aanwezigheidscoördinator

De aanwezigheidscoördinator heeft inzicht in de aanwezigheid van alle studenten. Zij houdt in de gaten of je met een geldige reden afwezig bent geweest. Of dat er sprake is van ‘ongeoorloofd verzuim’. Dit is afwezigheid waar geen goedkeuring voor is gegeven. Dit heeft gevolgen voor je studie.

Kun je niet aanwezig zijn door ziekte, familieomstandigheden? Of heb je een afspraak bij de tandarts, ziekenhuis of huisarts? Meld dit op tijd via de mail: 

Meer informatie over aanwezigheid en verzuim

Zorgteam

MBO Bonaire vindt het belangrijk dat iedereen zijn studie goed doorloopt. Het kan zijn dat je daar wat hulp bij nodig hebt. Dan ben je bij het zorgteam aan het juiste adres. Of je nu last hebt van dyslexie of examenstress, financiële problemen hebt, niet goed bent in plannen of je niet veilig voelt op school of thuis. Je bent bij ons aan het juiste adres. 

Na je eerste gesprek met je studieloopbaanbegeleider kom je bij ons terecht. We kijken dan gezamenlijk waar je precies mee geholpen bent en wie uit ons team je daar het beste bij kan ondersteunen. 

Om je goed te ondersteunen werken we met veel verschillende professionals. Denk hierbij aan EOZ, MHC, ZW-groep, centrum jeugd en gezin.

Waarvoor kan je allemaal bij ons terecht?

  • Hulp bij plannen schoolwerk
  • Omgaan met examenstress of faalangst
  • Aanmelden voor testen op bv. dyslexie/dyscalculie of angsten/depressie
  • Omgaan met en begrijpen van eigen emoties 
  • Afspraken over zwangerschapsverlof en school
  • Afspraken bij een chronische beperking zoals bijvoorbeeld blind of doof zijn
  • Afspraken bij tijdelijke beperking zoals bijvoorbeeld een gebroken been
  • Afspraken over het betalen van schoolgeld 
  • En alle andere situaties die je studie negatief beïnvloeden.

Weet je niet zeker of we je kunnen helpen? Kom met ons in gesprek en we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Kom bij ons langs. We zitten naast M7/8, op de kopse kant van het gebouw.
Je kunt ons ook mailen: .

Decaan

De decaan helpt je bij het maken van een studiekeuze. Samen met de decaan bespreek je jouw kwaliteiten en interesses. Ook kun je een keuzetest maken.

Je kunt ook bij de decaan terecht voor vragen en informatie over de mogelijkheden na jouw studie.

Remedial Teacher (RT)

De remedial teacher (RT) helpt studenten individueel, in tweetallen of in een groepje van 3 studenten. Dit kan zijn met Nederlands, rekenen of Engels. Als het je niet lukt om bijvoorbeeld bij rekenen x sommen in honderdtallen te maken zal de RT met je gaan oefenen. Zodat na veel zelfstandig werken jij zelf de berekening kunt maken. RT is altijd buiten jouw vaste rooster om. Het kost je dus meer tijd op school.

Studentencoördinatoren (SC)

De studentcoördinatoren ondersteunen SLB-ers en teamleiders bij het volgen van de studievoortgang van studenten. De opleidingen van MBO Bonaire zijn opgedeeld in vijf afdelingen. Elke afdeling heeft een coördinator:

Welzijn BOL, Media en Dienstverlening
Lianne Alards
Zorg en Welzijn BBL en Dienstverlening BBL
Caroline Cicilia
Sport, Beveiliger en Horeca
Ruuth Verhoeff
Zakelijke Dienstverlening en Toerisme
Leisah Carolina
Techniek en ICT
Raynold Hughes
Vragen?
Start de chat