Stage

Tijdens een groot deel van je opleiding bij MBO Bonaire loop je stage. Dit wordt ook wel BPV, Beroepspraktijkvorming genoemd.

Je zit dus tijdens je opleiding niet de hele tijd in de schoolbanken, maar brengt ook langere periodes door bij een resort, administratiekantoor, facilitaire dienst of elektrotechnisch bedrijf. Net het bedrijf dat past bij jouw opleiding en doel. Met de ervaring in de praktijk die je tijdens je stage opdoet ben jij straks goed voorbereid op een baan.

In welk leerjaar je hiermee start en hoeveel stage je loopt, is per opleiding verschillend. Een stage duurt minimaal 10 en maximaal 20 weken, 2 tot 5 dagen per week. Het aantal weken en dagen verschilt per opleiding.

MBO Bonaire werkt samen met ROA CN en heeft overal goede contacten. Samen met jouw stagebegeleider ga je op zoek naar een bedrijf dat goed bij jou past. Ook helpt jouw begeleider je met solliciteren. Binnen het stagebedrijf is er een praktijkopleider die jouw leerproces in de gaten houdt. Daarnaast zoekt jouw stagebegeleider je een paar keer op om te kijken of alles goed gaat en heb je 1 keer per week een terugkomdag op school.

Stage in Nederland (KoninkrijksBPV)

MBO Bonaire biedt ook de mogelijkheid om stage te lopen in Nederland. Studenten die een MBO opleiding niveau 3 of niveau 4 volgen, in het voorlaatste of laatste jaar van hun opleiding zitten én 18 jaar of ouder zijn kunnen zich hiervoor aanmelden.

Een stage in Nederland geeft jou de kans om de wereld buiten Bonaire te ontdekken. Je doet in een korte tijd veel werk- en levenservaring op. Een waardevolle bijdrage aan jouw toekomst.

Een stage in Nederland duurt 3 tot 4 maanden. Naast werken bij een Erkend Leerbedrijf is er in het weekend volop tijd voor uitstapjes en activiteiten. Je woont samen met andere studenten in een studentenhuis, woning of appartement.

De kosten voor de stage worden helemaal vergoed door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De huur van je woning en levensonderhoud, zoals boodschappen, vervoer, sport & ontspanning en zorgverzekering.

“Wat je krijgt in Nederland kan niemand van je afnemen” – Shrvjn Cicilia “In Nederland heb je veel meer dingen te doen dan op Bonaire.” – Jadrian Marsera
Vragen?
Start de chat