Studeren aan MBO Bonaire

MBO staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Een MBO-diploma vergroot je kans op een leuke baan.

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs
MBO Bonaire is een kleine school die door studenten wordt omschreven als ‘persoonlijk’. Docenten nemen de tijd voor een-op-een begeleiding en helpen je waar nodig. In de kleine klassen staan ook studenten klaar voor elkaar. Het meerendeel is afkomstig uit Caribisch Nederland, maar ook studenten uit Europees Nederland, de Dominicaanse Republiek, Colombia, Peru, Venezuela, de Verenigde Staten, Suriname, China, India en Haïti kozen voor MBO Bonaire. De instructietaal op school is Nederlands.

Basiskwaliteit
MBO Bonaire heeft het kenmerk ‘basiskwaliteit’. Hiermee voldoen wij aan alle kwaliteitseisen van de Inspectie van het Onderwijs. Dit wil zeggen dat wij hetzelfde niveau aanbieden als MBO scholen in Nederland. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het leerstofaanbod, het didactisch handelen van leraren, het schoolklimaat en studentenzorg.

Begeleiding
Studentenzorg staat bij ons hoog in het vaandel. Wij weten dat iedere student uniek is en andere begeleiding nodig heeft. Tijdens jouw studie staan er daarom verschillende mensen voor je klaar om jou te helpen. Een studieloopbaanbegeleider begeleidt jou gedurende je opleiding en is jouw eerste aanspreekpunt op MBO Bonaire. Zijn er zaken waardoor je niet goed verder kunt met je studie? Dan kun je dit bespreken met de zorgcoördinator. Een BPV-begeleider helpt jou bij je stages en met een vertrouwenspersoon bespreek je zaken die je liever niet met andere deelt. Naast deze personen én de vakdocenten, biedt de unit-directeur Liset de Keijzer ook altijd een luisterend oor. Dat is het voordeel van persoonlijk onderwijs.

Praktijkgericht
Bij MBO Bonaire kun je kiezen uit verschillende opleidingen, verdeeld in 8 sectoren. Of je nou secretaresse, verzorger, boekhouder, kok of reisleid(st)er wil worden, er is altijd een opleiding die bij je past. Iedere studie kent een theoriedeel en een praktijkdeel. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk brengen tijdens een stage bij een Erkend Leerbedrijf. Ook zijn er mogelijkheden om stage te lopen bij een bedrijf in Nederland.

Vragen?
Start de chat