Bedrijven

Scholing medewerkers

Heeft u medewerkers die interesse hebben in bijscholing? MBO Bonaire biedt verschillende Beroeps Begeleidende Leerweg-trajecten aan. Dit zijn opleidingen waarbij de student 4 dagen werkt en 1 dag of 2 avonden naar school gaat. Op MBO Bonaire leren ze de theorie van hetgeen ze bij u op de werkvloer in de praktijk brengen. Na afronding van de opleiding, krijgen ze een erkend MBO-diploma. 

Afhankelijk van het scholingsdoel, maken wij ook maatwerk trajecten. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de Unit-Directeur Liset de Keijzer om de mogelijkheden te bespreken. U kunt haar mailen op

Stage- of leerplek

MBO Bonaire leidt jongeren op tot professionals die direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. Bij u, in de praktijk! Om te verzekeren dat onze studenten na het behalen van hun diploma vakvolwassen zijn en direct ingezet kunnen worden, is het belangrijk dat het bedrijfsleven een actieve rol speelt tijdens de opleiding. Dat kan op verschillende manieren.

Excursies

Tijdens excursies nemen we een kijkje bij bedrijven, groot of klein. Studenten leren hiermee de markt, en in het bijzonder úw bedrijf, beter kennen. Ze zien het bedrijfsleven in de praktijk en ontdekken wat goed bij hen past.

Stages

Stagebedrijven zijn organisaties waar studenten een periode van 10 tot maximaal 20 weken, 2-4 dagen in de week stage lopen. Het aantal weken en dagen per week varieert per opleiding. Studenten worden hierbij begeleid door een Stagebegeleider vanuit het MBO en een leermeester uit uw bedrijf.

Leerbedrijf

Tijdens een BBL opleiding combineert de student werk met leren. De student is in dienst bij het leerbedrijf en gaat daarnaast 1 dag of 2 avonden naar het MBO om de theorie achter de praktijk te leren. Leerbedrijven leiden studenten op op de werkvloer.

Erkenning ROA

Wilt u een stagebedrijf of leerbedrijf zijn? Dat begrijpen wij goed. Er zijn namelijk veel voordelen. Zo leren studenten uw bedrijf al kennen tijdens de opleiding en kiezen ze er na hun studie wellicht voor om bij u te werken. Daarnaast heeft u invloed op het niveau van de afgestudeerden en worden ze de vakmensen die u nodig heeft.

Als u een stage- of leerbedrijf wilt zijn, moet u hiervoor erkenning aanvragen bij ROA. Op de website van ROA kunt u lezen hoe u dit doet.

Samenwerking MBO Bonaire en bedrijfsleven

Wij geloven sterk in de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en juichen ieder initiatief toe. Heeft u ideeën of suggesties? Of wilt u een vrijblijvend gesprek over bovenstaande mogelijkheden? Neem dan contact op met de Unit-Directeur Liset de Keijzer via .

Vragen?
Start de chat