Nieuwsberichten

Inspiratiereis voor docenten Zakelijke dienstverlening

In het voorjaar zijn de docenten van ‘Zakelijke dienstverlening’ op inspiratiereis naar Nederland gegaan. Ariadna Timp, teamleider Zakelijke Dienstverlening, vertelt over deze trip.

“Volgend jaar start de nieuwe opleiding Business Services, ook in Nederland. Wij wilden graag tegelijkertijd mee over. Tijdens onze reis kregen we veel ideeën en inzichten van collega’s. We kregen de bevestiging dat we goed bezig waren en zagen dat iedere school het op zijn eigen manier opzet. Zo ook wij: we geven er een eigen Bonaire-sausje aan.

De eisen rondom rekenen veranderen vanaf volgend schooljaar. De twee generieke docenten zijn naar de uitgever gegaan waar ze informatie kregen over de wijzigingen. Bij ROC Mondriaan spraken we met een coördinator die alles vertelde over hun aanpak. Waardoor we vol vertrouwen over kunnen.

Ook werden we positief verrast door de praktijklokalen. Bijvoorbeeld een echte winkel in de school. We zijn geïnspireerd over de wijze waarop we het hier kunnen inrichten, het bedrijfsleven kunnen betrekken en gastsprekers kunnen uitnodigen.

In een volgepropte week hebben we heel veel gezien en geleerd. We hebben mensen ontmoet en veel nieuwe ideeën opgedaan. Bovenal zijn we enorm geënthousiasmeerd om er weer een schepje bovenop te doen op ons MBO”

Vragen?
Start de chat