Nieuwsberichten

MBO Bonaire is schooljaar 20/21 gestart met twee nieuwe ICT-opleidingen

Eind augustus zijn 18 studenten van MBO Bonaire gestart met het introductieprogramma van twee nieuwe ICT-opleidingen, namelijk: Allround Medewerker IT Systems & Devices (niveau 3) en Expert IT Systems & Devices (niveau 4). De nieuwe eerstejaars studenten volgen een driejarige BOL-opleiding. Zij gaan vijf dagen per week naar school en lopen stage bij verschillende bedrijven en instellingen op Bonaire. Aan het eind van de opleiding krijgen ze de mogelijkheid stage te lopen in Nederland.

De nieuwe ICT-opleidingen zijn opgezet in nauwe samenwerking met ROC Mondriaan in Nederland. Zo wordt het onderwijsteam op afstand ondersteund door docenten uit Nederland en krijgen studenten een paar uur per week online lessen. Docenten van ROC Mondriaan waren aanwezig bij de introductieweek. Ze hebben geholpen bij de inrichting van de ICT-lokalen in het volledig gerenoveerde praktijkgebouw. Daarnaast hebben ze de nieuwe praktijkdocenten vanuit RCN geïnstrueerd en begeleid bij de start van het schooljaar.

Op vrijdag 28 augustus konden vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die hebben geholpen bij de totstandkoming van de opleidingen een kijkje nemen in het vernieuwde praktijkgebouw. De genodigden waren zeer onder de indruk van de faciliteiten en spraken hun waardering uit over de manier waarop de verschillende partijen hebben samengewerkt om deze opleidingen mogelijk te maken.

De BBL-opleiding start op 23 september. De verwachting is dat er ongeveer 16 studenten zijn die werken en leren gaan combineren.

Vragen?
Start de chat