Nieuwsberichten

MBO Bonaire ontwikkelt nieuwe opleidingen Autotechniek in samenwerking met Summa College

In het volgende schooljaar 2023-2024 voegt MBO Bonaire twee nieuwe opleidingen toe aan haar opleidingsaanbod: ‘Basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen’ (niveau 2) en ‘Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen’ (niveau 3). De opleidingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Summa College in Nederland. Deze week bezochten Roel Akkerman, onderwijsdirecteur en docent John van de Ven Bonaire om samen met het onderwijsteam van Scholengemeenschap Bonaire een mooie opleiding neer te zetten, die past bij de wensen van het eiland.

Verschillende bedrijven in de mobiliteitsbranche op Bonaire, waaronder Cicilia Motors, Garage Cordia, Napa Autoparts, Autocity, Scooters Bonaire, Fundashon Mariadal en Center Body Car Polo werden bezocht in aanwezigheid van ROA CN, directeur Elyane Nicolaas en adviseur Fernon Estanista. Met de bedrijven werd gesproken over stagemogelijkheden en opleidingswensen voor de branche.

Daarna ging het team met de docenten en de teamleider van MBO Bonaire de wensen vertalen naar een leerzaam en uitdagend programma op basis van lokale mogelijkheden. Er zal in het onderwijs ook aandacht besteed worden aan de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden, tweewielers, mobiele werktuigen en de maritieme sector.

Roel Akkerman: “We hebben door de vele gesprekken een goed beeld gekregen van de wensen van de bedrijven en gezien de ontwikkelingen van het wagenpark op Bonaire, is de start van de nieuwe autotechniek opleiding juist op tijd!”

Liset de Keijzer, interim unitdirecteur MBO Bonaire, vult aan dat zij ontzettend blij is dat de beste school voor autotechniek in Nederland nu als partner wil optreden van MBO Bonaire. “Hun kennis en ervaring is groot en helpt ons enorm bij de start van deze nieuwe opleiding!”

Vragen?
Start de chat