Verhalen

Onze student aan het woord – Enzo Bougie

We delen de verhalen van MBO studenten. We laten ze aan het woord om uit te leggen waarom ze voor een bepaalde studie hebben gekozen om zo toekomstig studenten kennis te laten maken met het studieaanbod van MBO Bonaire en wat ze daar mogen verwachten. 

Hier het verhaal van Enzo. Hij is 17 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding Expert IT systems & devices.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik wilde graag een vervolgstudie doen na mijn mavodiploma. Eerst wilde ik bouw gaan doen, en dan specialiseren in lassen. Maar ik heb meer aan ICT later. Lassen wordt steeds meer geautomatiseerd, door robots. En met ICT leer ik juist over de machines, wat erachter zit.

Wat vind je het leukte aan de studie?

Ik heb de opleiding gekozen om te leren scripten. Dat is een soort van codes schrijven. Met scripten kun je dingen automatiseren, in games of op websites. Dat leer ik bij het vak Databases. En ik heb een les genaamd Linux. Dat is een softwareprogramma. Beide vakken vind ik heel interessant.

Ik houd van gamen in mijn vrije tijd, en ik snap nu ook meer hoe de achterkant werkt. Ik ben natuurlijk pas net begonnen maar ik zie wel al dat sommige dingen sneller kunnen.

Waar wil je straks stage lopen?

Volgend jaar ga ik voor het eerst stage lopen. Ik ben aan het uitzoeken of ik 3 maanden naar Nederland kan. En ik wil graag bij RCN stage lopen, als computerbeveiliger.

Wat wil je na je studie doen?

Ik heb mij er nog niet in verdiept. Een vervolgstudie aan de HBO spreekt me aan. Dan zou ik doorstuderen in app en web developing. Daarvan leren we nu de basis. Maar mijn focus is nu eerst deze studie afronden. Daarna ga ik kijken of ik nog gemotiveerd ben om verder te leren. Misschien wil ik dan wel graag aan het werk. Mijn ideale functie is in de cybersecurity. Dat lijkt me het coolste.

Zou je MBO Bonaire aanraden?

Ja zeker! Het MBO is goed hier en je leert genoeg. Je kunt je goed verdiepen in een vak als je daarna naar Nederland wilt gaan.
Het is een gezellige school en er worden leuke activiteiten georganiseerd. Laatst zijn we gaan blowkarten met de sportdag. We zijn bij Dos Pos geweest om te leren over de papegaaien. En soms gaan we eten met de docenten.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Als IT freelancer op Hawaii. Of de Bahama’s. In de ochtenden werken en in de middag chillen.

Heb je nog een gouden tip voor toekomstige MBO studenten?

Raak niet achter met je werk! Om het in te halen moet je heel hard werken.

En houd een goede band met de docent. Dat maakt een les echt tien keer leuker.

Meer informatie 

Wil jij, net als Enzo, ook de opleiding Expert IT systems & devices volgen? Lees dan snel verder op de informatiepagina van de opleiding.

Opleiding Expert IT systems & devices
Vragen?
Start de chat