Verhalen

Onze student aan het woord – Evelin Valentijn

We delen de verhalen van MBO studenten. We laten ze aan het woord om uit te leggen waarom ze voor een bepaalde studie hebben gekozen om zo toekomstig studenten kennis te laten maken met het studieaanbod van MBO Bonaire en wat ze daar mogen verwachten. 

Hier het verhaal van Evelin, zij is 17 jaar en zit in het eerste jaar van de opleiding Medewerker Financiële Administratie.

Waarom volg je deze studie? 

Ik heb deze studie gekozen omdat ik meer dingen wil leren op een computer. Ik vind het leuk om in excel en word te werken en dingen te berekenen. Op VMBO deed ik al de richting administratie dus dit was voor mij een logische stap. 

Wat vind je leuk aan de opleiding? 

Ik vind het leuk om in de praktijk te werken. Kopiëren, excel formules maken, brieven schrijven: dat soort dingen. Sommige vakken vind ik wel makkelijk, zoals Nederlands en rekenen. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Het leukste vind ik ICT. Daar moesten we een verslag maken over een onderwerp en dingen doen in outlook zodat de meneer kan zien hoe goed we daarin kunnen werken. Het vak Administratie is ook leuk trouwens! Dar moesten we een digitaal archief ordenen. Daar haal ik wel plezier uit. 

Heb je al stage gelopen? 

We moeten dit jaar in periode 4 stage lopen. Ik weet nog niet zo goed waar, misschien bij Fundashon Mariadal. Of bij een makelaarskantoor, dat lijkt me ook wel leuk. Dat je kan een hoe mensen wonen.

Zou je MBO Bonaire aanraden aan anderen?

Ja, bij MBO Bonaire leer je veel diepgaander wat je op VMBO in de basis kreeg. Je kan hier ook een duidelijke richting kiezen binnen administratie. Bijvoorbeeld secretarieel, financieel etc. De docenten zijn heel lief en geven goed les. 

Wat wil je na jouw studie doen?
Na het afronden van niveau 2 wil ik op MBO Bonaire doorgaan voor niveau 3 en 4. Als ik daarna geen baan kan vinden in de sector, kan ik altijd nog verder studeren. Bijvoorbeeld in de zorg. Maar dit is mijn plan B. Het liefst ga ik werken in een administratieve functie. 

Heb je nog advies voor anderen? 

Denk goed na wat je wil doen en ga op zoek naar informatie: wat doe je op een opleiding, hoeveel jaar duurt het, wat kun je ermee worden? Je kunt dit allemaal terugvinden op de website van MBO Bonaire, maar je kunt ook langsgaan om met iemand te praten.

Vragen?
Start de chat