Verhalen

Onze student aan het woord – Israel Bernabella

We delen de verhalen van MBO studenten. We laten ze aan het woord om uit te leggen waarom ze voor een bepaalde studie hebben gekozen om zo toekomstig studenten kennis te laten maken met het studieaanbod van MBO Bonaire en wat ze daar mogen verwachten. 

Hier het verhaal van Israel, hij is 17 jaar en zit in het eerste jaar van de opleiding Medewerker Sport en Recreatie.

Waarom ben je deze studie gaan doen? 

Eigenlijk wil ik graag werken bij de Koninklijke Marechaussee. Ik heb daar vrienden werken en ik ben vorig jaar langs de airport gegaan om informatie op te halen. Ik ontdekte dat je niveau 2 nodig hebt om daar te werken en je moet natuurlijk fit zijn. Daarom vond ik de opleiding Medewerker Sport en Recreatie wel een goede keuze. Ik houd erg van sport en ik werk nu ook bij een bedrijf die zwemlessen organiseert, dus dit sluit ook goed aan. 

Wat vind je leuk aan de opleiding?
Tot nu toe eigenlijk alles. Er is veel variatie, meer dan op het VMBO. Zo doen we naast de lessen ook veel activiteiten en projecten. Je bent veel bezig, dat vind ik leuk! Het meeste plezier heb ik natuurlijk in het vak gym, haha. Maar dat is niet zo gek als je kiest voor deze opleiding.

Waar wil je stage lopen?
Misschien wel bij het bedrijf waar ik nu al werk, dat sluit wel goed aan. Maar misschien is dat wel iets te makkelijk en is het beter om ook andere plaatsen te leren kennen. Bijvoorbeeld Indebon of Jong Bonaire. Het lijkt me in ieder geval goed om stage te lopen op een plek waar ik word uitgedaagd. 

Wat vind je van de school?

Goed! Hier word je behandeld als een volwassen persoon. Bij VMBO is dat anders, dan ben je scholier en moet je gewoon dingen doen. Hier ben je voor jezelf en zo word je ook behandeld. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid, dat vind ik heel fijn. De sfeer is ook goed! Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Wat ik leuk vind is dat er veel verschil zit in leeftijden. Ik heb iemand in mijn klas van 15 jaar en iemand van 37 jaar. Zo kun je je optrekken aan iemand en anderen meenemen. Daar kun je veel van kan leren. Ook de docenten zijn fijn! Vooral de manier waarop ze lesgeven en mij motiveren. Ook gaan ze met de tijd mee. Nu doen we bijvoorbeeld soms die danschallenge Jeruzalema. 

Hoe ziet jouw toekomst eruit? 

Na het afronden van niveau 2 wil ik niveau 3 doen, dat geef me een goede basis. Dan wil ik graag werken bij de Marechaussee. Als dat niet lukt wordt ik zweminstructeur. Of ik start mijn eigen bedrijf. Maar als je mij vraag waar ik over vijf jaar ben? Zeg ik: in uniform! Het lijkt me gaaf om te patrouilleren, maar ook de balie spreekt me erg aan. 

Zou je MBO Bonaire aanraden? 

Ja, want het is niet een school zoals andere scholen. Het is hier rustig, je leert snel mensen kennen, je voelt je niet alleen en het is veilig. Zo kun je je echt concentreren en focussen op je studie. Maak geen keuze die niet bij je past. Doe je best, zorg dat je het naar je zin hebt en maak het af. 

Vragen?
Start de chat