Verhalen

Onze student aan het woord – Joshantie

We delen de verhalen van MBO studenten. We laten ze aan het woord om uit te leggen waarom ze voor een bepaalde studie hebben gekozen om zo toekomstig studenten kennis te laten maken met het studieaanbod van MBO Bonaire en wat ze daar mogen verwachten. 

Hier het verhaal van Joshantie, ze is 22 jaar en heeft in de zomer van 2020 haar diploma ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ behaald.

Gefeliciteerd met je diploma, Joshantie!

Dankjewel. Het was een lange weg. Op mijn 16e ben ik als jongste van de klas begonnen met een niveau 2 MBO opleiding. Ik was erg gedreven om meer te bereiken dus heb daarna mijn Niveau 3 behaald en nu ook mijn Niveau 4. Ik heb dus hard gewerkt voor mijn diploma. 

Wow, dan moet je behoorlijk doorzettingsvermogen hebben?

Tijdens je studie leer je vakinhoudelijk maar ook als persoon. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd voor mezelf op te komen en initiatief te tonen. Een afwachtende houding is niet passend op het MBO. Ik wist al heel snel dat ik met kinderen wil werken en die ambitie heb ik niet meer losgelaten.

Wat vind je zo leuk aan jouw vak?

Ik vind het mooi om de ontwikkelingen van een kind te zien. Je ziet heel goed waar je het voor doet. Dat stimuleert me constant om het beste uit mezelf te halen. Ook geniet ik van het organiseren van events. Zo heb ik tijdens mijn stage op een crèche een Parade Simadan georganiseerd met de kinderen. Helemaal officieel met vergunningen, een bus met muziek en politiebegeleiding. Alle kinderen waren mooi kleurrijk gekleed. We hebben zelfs de krant gehaald.

Dat klinkt als een mooie leerplek.

Zeker! Ik had veel plezier in de stages die ik liep. De successen die ik daar heb behaald staan me nog goed bij. Het was niet altijd makkelijk, hoor. Soms was het wisselen van een plek en de inzet op een groep best wel pittig. Maar overal heb ik veel geleerd. Mijn laatste stage heb ik zelfs afgerond met een ‘excellent’.

En ben je nu klaar voor het werkende leven?

Ik ben het studeren eigenlijk nog niet beu. Daarom ga ik volgend schooljaar starten met de opleiding LOVO; een HBO studie om basisschool docente te worden. Ik heb dus nog vier studiejaren voor de boeg!

Nog een diploma! Denk je dat dit belangrijk is in het behalen van jouw toekomstplannen?

Een diploma is heel belangrijk. Zonder diploma kun je moeilijk werk vinden. Ik vond het heel prettig om te studeren aan het MBO Bonaire en zo op het eiland kon blijven. Dat maakte het studeren goedkoper. Daarnaast was het fijn om familie in de buurt te hebben die me konden ondersteunen. De docenten waren erg betrokken. Als ze zien dat je écht wil, helpen ze je zelfs in de avonduren en in de weekenden. Waar zie je dat nou nog?

Heb je nog advies voor toekomstige studenten?

Kom langs bij het MBO Bonaire en ervaar zelf hoe goed de school is. Kies niet de opleiding van je beste vriendin. Haar dromen zijn jouw dromen niet. Hoe meer plezier je hebt in de studie, hoe eenvoudiger je hem doorloopt.

Dankjewel voor je tijd, Joshantie. Succes met je toekomstplannen! 

Mocht je na het lezen van dit verhaal je willen oriënteren op een studie bij MBO Bonaire, kijk bij alle opleidingen op deze website of kom direct bij ons langs op Kaya Korona 4. Dit kan ook tijdens de open inschrijf en adviesdag maandag 1 juli van 18:00 tot 20:00!

MBO Bonaire is ook op zoek naar oud studenten die graag hun verhaal willen doen. Wil jij aan de huidige en toekomstige studenten van MBO Bonaire vertellen wat de school heeft bijgedragen aan jouw toekomst? Laat het ons weten, stuur je bericht naar: secretariaat.mbo@sgbonaire.com

Vragen?
Start de chat