Nieuwsberichten

Opbouw ‘Classroom of the Future’ in volle gang

De opbouw van de ICT ‘Classroom of the Future’ is in volle gang. Studenten van ROC Mondriaan en MBO Bonaire zijn druk in de weer met het aansluiten van schermen, het inrichten van de serverruimte, het plaatsen van kabels en het configureren van apparatuur. Morgen moet alles gereed zijn voor de officiële opening.  

Drie studenten van ROC Mondriaan zijn hier om studenten van MBO Bonaire te helpen bij de opbouw. Zij hebben de lokalen in Den Haag eerder al ingericht onder begeleiding van Axians. Elon, derdejaars student ROC Mondriaan, vindt de samenwerking heel leerzaam: “Het is een echte uitdaging en gaaf om mijn toekomstige klasgenoten-op-afstand nu live te leren kennen”. 

Vanaf volgende week wordt er in de lokalen parallel lesgegeven tussen Bonaire en Den Haag. Wim Kolk, docent ICT bij MBO Bonaire, ziet dat als een grote meerwaarde: “Wij hebben hier bijvoorbeeld geen docent scripting, maar bij Mondriaan wel. Hierdoor komt veel meer kennis over en weer beschikbaar.”

Morgen wordt de ‘Classroom of the Future’ officieel geopend door Gezaghebber Rijna en Gedeputeerde Thielman. Twee fysieke locaties vormen dan, met 8000 kilometer afstand en door middel van de nieuwste digitale technieken, één unieke online leeromgeving tussen beide scholen.

Vragen?
Start de chat