Nieuwsberichten

Ouderen in de watten gelegd door studenten

De studenten ‘Helpende zorg en welzijn’ organiseren ieder jaar het Rode neuzen evenement voor ouderen op Bonaire. Eind mei ontvingen 19 examenstudenten maar liefst 40 ouderen bij de Zòzò ranch.

De voorbereidingen voor deze dag waren maanden eerder al in gang gezet met een uitnodiging naar 40 thuiswonende ouderen. “We kiezen bewust voor mensen die thuis wonen omdat in een instelling vaak al activiteiten worden georganiseerd”, vertelt Suzy Bergland-Balentin, docent Helpende zorg en Welzijn. De studenten ontvingen de ouderen, brachten ze naar de tafel, serveerden warm eten, maakten een praatje en zorgden bovendien voor een heel programma. Er was een toneelstuk, dans en zang.

“De senioren vonden het een heel bijzondere dag en wilden liever niet naar huis. Ze vroegen me dit vaker te organiseren omdat ze zich vaak alleen voelen. Daarom starten we dit jaar met de pilot ‘adoptie-grootouder’.” Een groep van 13 examenstudenten krijgen 6 maanden lang een adoptie-opa of -oma. Een keer in de maand gaan ze langs met een picknickmand met eten en drinken. Ook sturen ze regelmatig kaartjes. Op deze manier leren de studenten en doen ze tegelijkertijd iets aan de eenzaamheid onder ouderen. De pilot wordt afgesloten met het Rode neuzen evenement van 2023.

Vragen?
Start de chat