Nieuwsberichten

Studenten MBO Bonaire lanceren de eerste foodbike van de SGB

In samenwerking met studenten van de sector bouw hebben eerstejaarsstudenten van de mbo-koksopleiding een foodbike ‘gepimpt’ voor gebruik op MBO Bonaire. De komende weken verkopen de kok-studenten elke vrijdag lunch vanuit de foodbike voor medestudenten en mbo-medewerkers. De opbrengsten van de verkoop worden gebruikt voor een beroepsgerichte activiteit met de klas.

Het project sluit aan bij het praktijkgerichte onderwijs van MBO Bonaire. Met medewerking van Tim Tromp, lokale ondernemer van de Fat Dog, wordt de lunch van A tot Z georganiseerd door de studenten. Inkopen doen, berekenen wat het kost om het eten te maken en de verkoopprijs bepalen.  Ook de verkoop ligt bij de studenten zelf. Zo leren de studenten meer over het promoten van hun product en het contact met klanten.  

Elke week bedenken de studenten een nieuw gerecht. Afgelopen vrijdag stond een pokebowl op het menu, bedacht door studente Nicole Pedersen: “Ik ben best wel trots dat mijn idee voor een pokebowl met zalm en tonijn zo een groot succes is.”.

De foodbike lunch was binnen 30 minuten uitverkocht.  

Vragen?
Start de chat