Nieuwsberichten

Studenten presenteren producten op ondernemersmarkt

Ieder jaar wordt het vak ‘Ondernemend gedrag’ afgesloten met een grote markt. Op deze markt presenteren studenten in groepjes een eigen product en worden ze beoordeeld op het concept, hun enthousiasme en de uitstraling van het kraampje.

Het vak is een keuzedeel voor alle studenten. Het gaat er niet om dat ze een ondernemer worden, maar dat ze mogelijkheden binnen zichzelf en een bedrijf gaan zien. Ze leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren en in gesprek gaan met mensen. “We willen dat ze assertief zijn, kansen zien en leren plannen. Al deze competenties zijn super belangrijk op het eiland.”

In aanloop van de markt werken de studenten in groepjes aan een product. Er waren studenten die eigen tasjes naaiden, haarmaskers en scrub verkochten en glazen maakten van bierflesjes. Ze denken na over de presentatie, de verpakking en het vermarkten. Om dit mogelijk te maken sponsort Cargill alle grondstoffen voor de producten.

De markt werd geopend door gedeputeerde Hennyson Thielman. Hij vertelde hoe belangrijk ondernemerschap voor het eiland is. Onlangs heeft hij een Business Incubator geopend, waar ondermeer studenten van de markt van vorig jaar worden gecoacht in hun verdere stappen in ondernemerschap.

Vragen?
Start de chat