Nieuwsberichten

Unieke ‘Classroom of the Future’ geopend bij MBO Bonaire

Op vrijdag 25 februari is de ‘Classroom of the Future’ geopend bij MBO Bonaire en ROC Mondriaan. Twee fysieke locaties vormen, met 8000 kilometer afstand en door middel van de nieuwste digitale technieken, één unieke online leeromgeving tussen beide scholen.

Na verschillende speeches was het de eer aan Gezaghebber Rijna en Gedeputeerde Thielman om het lokaal officieel te openen, geheel in stijl door middel van een ‘swipe’. Om de mogelijkheden van de ‘Classroom of the Future’ te illustreren gingen studenten een live Cybersecurity Challenge aan met studenten in Den Haag.

De ‘Classroom of the Future’ is opgezet om het ICT-beroepsonderwijs op Bonaire te versterken en kennis te delen. Twee lokalen zijn ingericht met apparatuur om een live verbinding tussen Nederland en Bonaire op te zetten. Op deze manier wordt er over en weer online les gegeven, samengewerkt tussen studenten en overlegd door docenten. In de ‘Classroom of the Future’ lijkt het – terwijl je bijna 8000 km van elkaar verwijderd bent – alsof je tijdens de les gewoon met elkaar op één plek bent. “Het is nu ICT 2.0!’’, zoals één van de studenten het noemt.

Liset de Keijzer, unitdirecteur van MBO Bonaire, is trots op wat er staat: “MBO Bonaire biedt studenten de mogelijkheid om in hun eigen cultuur mbo-opleidingen te volgen die modern en up to date zijn en voldoen aan de Nederlandse kwaliteitseisen. We doen dit in een kleinschalige omgeving met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding.”

Ook Nolly Oleana, diensthoofd OCW, is enthousiast over de ontwikkelingen: “Dit biedt mooie kansen voor onze jeugd om zich op hun eigen eiland te ontwikkelen tot professionals met uitstekende carrièremogelijkheden.” De ‘Classroom of the future’ is tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking tussen MBO Bonaire, ROC Mondriaan, Cisco en Axians. De lokalen zijn gesponsord vanuit het Digitale Versnelling Nederland-programma en ingericht door Cisco en Axians.

Vragen?
Start de chat