Nieuwsberichten

Wereldkampioenen freediving Alexey Molchanov en Carlos Coste dagen MBO studenten Sport en Bewegen uit

Op de dag dat hij het wereldrecord freediving Variable Weight brak heeft wereldkampioen freediving Alexey Molchanov een bezoek gebracht aan MBO Bonaire. Samen met freediving legende Carlos Coste legden zij de studenten Sport en Bewegen een challenge voor. De studenten moesten een wandeling maken van 156 meter zonder te ademen.

Op het terrein van Scholengemeenschap Bonaire lag een touw van 156 meter lang. Precies het aantal meters van het nieuwe wereldrecord. De opdracht was om zover mogelijk langs het touw te lopen met ingehouden adem. De studenten konden zo ervaren hoe moeilijk het is om 156 meter af te leggen zonder dat je kunt ademen. Één voor één gingen de studenten de challenge aan. Student Robbin Strauss scoorde met 130 meter het beste. Docent Janny Tjalma nam ook de uitdaging aan. Zij wist de hele wandeling van 156 meter met ingehouden adem te voltooien.

Tijdens het bezoek hebben Alexey en Carlos inspirerende verhalen verteld over freediving en meerdere video’s getoond. Student Shilah Benita was erg onder de indruk: “Ik heb met verbazing geluisterd naar de ervaringen met freediving. Niet te geloven dat hij vier uur voor deze ontmoeting het wereldrecord heeft gebroken met 156 meter!”

De studenten waren enorm vereerd met het bezoek van de wereldkampioenen.

Vragen?
Start de chat