Stage in Nederland

Volg je een MBO opleiding op niveau 3 of niveau 4? Zit je in je voorlaatste of laatste jaar? En ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je stage lopen in Nederland! Een stage in Nederland biedt jou de kans om de wereld buiten Bonaire te ontdekken.

Met een stage in Nederland doe je unieke kennis op met betrekking tot jouw opleiding. Daarmee vergroot je je kans op een baan. Je leert veel over jezelf, om op jezelf te wonen en voor jezelf te zorgen. Maar je leert ook veel over een andere cultuur en hoe je je moet aanpassen aan nieuwe situaties en nieuwe mensen.

Kortom, een waardevolle bijdrage aan jouw toekomst! 

Zij gingen jou voor!

Shrvjn Cicilia: “Wat je krijgt in Nederland kan niemand van je afnemen. Dat ga je nooit vergeten.”

Lees hier het verhaal van Shrvjn

Jadrian Marsera: “Ik vind het heel fijn in Nederland want je hebt daar veel meer dingen te doen dan op Bonaire. Daar kun je gewoon de trein pakken naar een andere stad of naar een kermis.”

Lees hier het verhaal van Jadrian

Voorwaarden

Er zijn wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen om deel te nemen aan de KoninkrijksBPV. Je moet een Nederlands paspoort hebben, je moet Nederlands (of Engels) spreken en je mag geen eerstejaars student zijn. Daarnaast moet je minstens één keer stage hebben gelopen op Bonaire.

We verwachten dat je serieus met je studie bezig bent. Niet alleen in de schoolbanken maar ook tijdens je stageperiodes op Bonaire.

Screening

Niet alle studenten die zich aanmelden worden geselecteerd. Er vindt eerst een screening plaats.
De BPV-coördinator Internationaal gaat een gesprek met je voeren, onder andere over jouw motivatie en je zelfstandigheid. Naast dit gesprek vraagt de coördinator aan jouw SLB-er en docenten naar je houding tijdens de lessen, je aanwezigheid en prestaties. Op basis van het gesprek en de informatie wordt een keuze gemaakt.

Kosten

De kosten voor de stage worden in zijn geheel vergoed door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De huur van je woning en levensonderhoud, zoals boodschappen, vervoer, sport & ontspanning en zorgverzekering.

Vragen?
Start de chat